معرفی پایگاه داده MongoDB #
پایگاه داده MongoDB یک پایگاه داده NoSQL Document منبع باز (Open Source) است که برای ذخیره مقیاس بزرگی از داده ها (داده های بزرگ، کلان داده یا Big Data) طراحی شده و امکان کار با داده ها به صورت بسیار کارآمد را می دهد. به صورت پلتفرم ابری به نام MongoDB Atlas (برای تجزیه و تحلیل و ارتقاء قابلیت جستجو) و نیز به صورت نرم افزار MongoDB Server در دسترس است.
پوسته Mongo یا Mongo Shell یک جزء استاندارد از MongoDB منبع باز است. Mongo Shell به عنوان یک رابط تعاملی جاوا اسکریپت برای MongoDB عمل کرده و به کاربران اجازه می دهد کوئری زده و داده ها را جستجو کنند و عملیات CRUD (Create, Read, Update, Delete) را انجام دهند.
نسبت به تئوری CAP، MongoDB یک پایگاه داده CP است یعنی سازگاری و تحمل پارتیشن را ارائه میکند، اما همیشه نمیتواند در دسترس باشد. بنابراین در زمان انتخاب پایگاه داده در یک پروژه باید بسته به کاربرد مورد نظر، به نقاط قوت و ضعف دیتابیسها توجه داشته باشید.
بر خلاف کاساندرا (Apache Cassandra) که به صورت masterless توزیع replicaها را انجام میدهد، Mongodb به صورت master-slave و با یک single master کار می کند. این باعث می شود که single point of failure داشته باشد.
داده ها در MongoDB #
سند یا Document واحد اصلی داده در MongoDB است و داده هایی که کاربر می خواهد در پایگاه داده MongoDB ذخیره کند، به صورت Documents ذخیره می شوند. اسناد از جفت کلید (Key) و مقدارکلید (Key-value) تشکیل شده اند و به صورت BSON ذخیره می شوند. BSON یا باینری JSON ، فرمت داده ای است که MongoDB برای سازماندهی و ذخیره داده ها استفاده می کند. مزیت استفاده از BSON این است که انواع داده های بیشتری را در خود جای می دهد.
مجموعه ای از اسناد (Documents) را Collection گویند و هر دیتابیس شامل یک یا چند Collection است.
دوره های آموزشی متنوعی به صورت آنلاین و رایگان برای یادگیری و شروع کار با MongoDB در دسترس هستند. همچنین فرومی هم ویژه توسعه دهنگان تحت سایت اصلی این پایگاه داده وجود دارد که پاسخگوی سوالات شما می باشد.